Jakovac

Jeste li dovoljno stari za konzumaciju sadržaja ove stranice?

Nažalost da bi mogli uživati u našim proizvodima, morate biti stariji od 18 godina

Početna stranica Početna stranica

Tradicija i osobnost naša
Vinarija

Lokacija i njezina specifičnost

U zagrljaju
moćnog
Dunava

Osim ovom ambicioznom, predanom dvojcu, jedan dio ove uspješne vinske priče može se pripisati i mikrolokaciji samog vinograda. Erdutsko vinogorje nalazi se u zagrljaju moćnog Dunava. Sa sjevera, juga i istoka Dunav okružuje ovo gorje, čineći ovaj kontinentalni poluotok izvrsnim mjestom za uzgoj vinove loze.

Kvalitetu vina, osim velikom znanju i trudu vinara, možemo zahvaliti i plodnom tlu Erdutskog gorja, koje našim vinima daje specifičan aromatski profil.

Svakom Jakovac vinu pristupamo s puno pažnje, od prve bobice do boce vrhunskog vina. Proizvodnja naših vina započinje pomnom selekcijom u vinogradu, a njeguju ih naši priznati enolozi

Kroz godine, jedan obični vinski podrum pretvorili smo u pravu malu tvornicu jedinstvenih okusa i mirisa koji niti jednog sommeliera ne ostavljaju ravnodušnim.

Sorte grožđa i njihova specifičnost

Graševina

Internacionalna sorta čije porijeklo još uvijek nije u potpunosti definirano. Ova se sorta, kao i širom Europe, udomaćila i u Hrvatskoj. Osim što je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih sorti, uz to je i jedna od sorti koja iznimno dobro uspijeva u Hrvatskoj, posebice kontinentalnoj. Ova sorta, ovisno o mjestu uzgoja, može dati vino različitih aroma. Vino može biti lakše s prevladavajućim citrusnim notama ili slađe s aromom meda.

Traminac

Baš kao i za graševinu, točno porijeklo traminca nije definirano. Vina dobivena od ove sorte mogu biti polusuha ili poluslatka vina, a često su intenzivnije arome, slamnatožute do zlatnožute boje. Sorta Traminac najčešće raste u kontinentalnim vinogorjima Europe, a u Hrvatskoj najbolje uspjeva u Podunavlju, Slavoniji, Moslavini, Zagorju i Međimurju.

Sauvignon Blanc

Porijeklom iz Francuske, svojim intenzitetom i prepoznatljivom osvježavajućom kiselošću stavlja se na listu najpoznatijih i najraširenijih sorti u svijetu. Primarne note vina dobivenog od ove sorte su cvjetne, citrusne i pomalo travnate, a mogu se opaziti i note kruške i breskve.

Chardonnay

Kao i Sauvignon Blanc, ovo je jedna od najraširenijih i najprepoznatljivijih sorti u svijetu. Smatra se jednom od najstarijih industrijskih sorti, a koristi se već desetljećima. Porijeklo same biljke je, pretpostavlja se, Burgundija, a također se smatra da je ova sorta dobivena slučajnim, prirodnim križanjem nekoliko različitih sorti.

Cabernet Sauvignon

Najpoznatija sorta crnog grožđa u svijetu, također porijeklom iz Francuske. Ova sorta dobivena je križanjem dviju drugih sorti, Sauvignon Blanca i Cabernet Franca. Vino dobiveno od ove sorte gusto je i poluslatko, a prevladavaju kisele te voćne note. Odležano vino ove sorte može također poprimiti slađi miris vanilije.

Spojiti tradiciju i modernu tehnologiju te oduševiti znatiželjna nepca krajnji je cilj svakog vina koje napusti naš podrum.

Naša vina

Kontaktirajte
Nas

Trebate li više informacija o pojedinoj sorti vina ili vas jednostavno zanima cijena? Kontaktirajte nas i odgovorit ćemo na svako Vaše pitanje i riješiti Vaše nedoumice!