Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Chardonnay Mystique
Bijelo vrhunsko suho vino
01
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_Chardonay.png)
Chardonnay je bijelo vino obogaćeno mnogim aromama, a sorta Chardonnay jedna je od najpoznatijih, ali i najzahtjevnijih sorti za uzgoj u svijetu. U regiji Slavonije Chardonnay je izrazito cijenjena sorta jer mu klima i podneblje daju posebne parametre za odležavanje i kompleksnost. Chardonnay Mystique vino dobiveno je pomoći Sur Lie metode, a u hrastovim bačvama leži čak deset mjeseci. Chardonnay se poslužuje hladan, a okusom posebno dobro paše sirevima i jelima s mnogo maslaca.
Mystique
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
La Diva
crno vrhunsko suho vino
02
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_La-Diva.png)
La Diva je vrhunska kupaža dviju sorti, Cabernet Sauvignona i Merlota. Proces dobivanja ovog vina započinje pomnom selekcijom u vinogradu gdje se čekaju optimalni uvjeti prezrelog i zdravog grožđa, a nastavlja se odležavanjem vina u hrastovim bačvama 12 mjeseci, potom još 9 mjeseci u boci. Ovim vinom dominiraju note višnje, pržene kave te prosušenih zrelih bobica. La Diva je kraljica asortimana vinarije Jakovac. Svojom voćnom i dubokom aromom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a prepoznatljivost je postigla među poznatim vinskim znalcima.
La Diva
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Graševina
vrhunska
Bijelo vrhunsko suho vino
03
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_1_grasevina.png)
Sorta kontinentalne Hrvatske, čije porijeklo ni danas nije potpuno definirano. Graševina je u ovoj regiji najzastupljenije bijelo vino kojem se posvećuje puno pažnje. U graševini se može pronaći raznolikost nota, od lakših, svježijih citrusnih sve do jačih, alkoholnijih, pomalo medenih nota. Graševina Jakovac priprema se kao svježa varijanta s notom odležalosti, a simbioza ova dva stila proizvodnje vino čini prepoznatljivim liderom asortimana. Ovaj hrvatski vinski klasik odlično se slaže s malim morskim ribama kao i s riječnom ribom, a odličan je prilog i tjesteninama u bijelim umacima i mesnim jelima.
Graševina
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Le Rosé
vrhunsko polusuho vino
04
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/Le-Rose_260x770.png)
Elegantna, voćna i osvježavajuća aroma maline i šumskog voća karakterizira rose vino braće Jakovac. Zbog svog svježeg i primamljivog okusa te blagog ostatka šećera u vinu iznimno je popularno među mlađom populacijom i ženama, a okusom je prilagodljivo mnogim vrstama jela. Često ga vežemo uz ljetna predjela, namaze i paštete, a popularnost ovo vino uživa na branchevima i stolovima sa slatkim delicijama.
Rosé
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Traminac mirisni
bijelo vrhunsko poluslatko vino
05
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_1_traminac.png)
Traminac, vino vrlo intenzivne arome marelice i badema te jakog cvijetnog mirisa ruže. Ovo poluslatko vino ima potencijal starenja pa je dobar odabir za svakog vinoljupca i gurmana. Traminac zbog ostatka šećera ima u ustima osjećaj trajnosti i punoće pa mu pri sljubljivanju s jelima odgovara jači intenzitet okusa. Ovo vino okusima odgovara jelima od divljači, jelima orijentalne kuhinje, masnijoj ribi i sirevima u kojima se osjeti plemenita plijesanj.
Traminac
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Sauvignon Blanc
Bijelo vrhunsko suho vino
06
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_1_sauvignon.png)
Sauvignon Blanc je sorta bijelog grožđa porijeklom iz Francuske, a dobiveno vino karakterizira izrazita suhoća te herbalne, kisele, voćne arome koje neodoljivo podsjećaju na okus jabuke i raslinja. Sauvignon Jakovac odlikuje stil primarnih aroma bazge i bijelog cvijeća te ga u ustima prati zavodljiva kiselina i lakoća ispijanja. Zbog izrazite pitkosti ovog se vina uvijek traži butelja više. Ovo vino, ovisno o odležanom vremenu, može se kombinirati s plodovima mora, različitim prženim jelima kao i s jelima s roštilja. Osim uz teža jela, Sauvignon Blanc odlično se slaže i s različitim jelima od povrća.
Sauvignon
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Bijeli
Cuvee
bijelo suho vino
07
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_Bijeli-Cuvee.png)
Bijeli Cuvee mješavina je dviju sorti, Graševine i Sauvignona. Ovo suho bijelo vino obogaćeno je savršeno usklađenim notama ovih dviju vrsta. Sauvignon doprinosi voćnom aromom jabuke i herbalnim notama, a graševina daje svoju prepoznatljivu, laganu citrusnu notu i punoću. Ovo vino namijenjeno je za širu primjenu kao što su eventi, vjenčanja i veća okupljanja. Vrlo je pitko i lagano pa poziva na dulju konzumaciju. Ovo lagano vino odlično se slaže s lakšim jelima kao i sirevima.
Bijeli Cuvee
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Crni
Cuvee
crno suho vino
08
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_Crni-Cuvee.png)
Crni Cuvee predstavlja kupažu dvaju crnih vina, Cabernet Sauvignona i Merlota. Ovo je jedna od najpoznatijih svjetskih crnih kupaža, vrlo je prepoznatljiva i dobro prihvaćena. Zbog spoja dviju sorti, ovo vino ispunjeno je svježim i kiselkastim, kao i težim, slađim i čokoladnijim aromama. Šestomjesečno odležavanje u drvima daje ovoj crnoj kupaži laganije note i mogućnost duljeg ispijanja u odnosu na dugo odležale crnjake. Jakovac crni cuvee često je poslužen na većim okupljanjima, rado ga konzumira i mlađa i starija populacija. Ovo vino vrlo se dobro slaže s jelima od govedine, posebice s goveđim odrescima.
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Blanc de
Blancs
ekstra brut
09
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_Blanc-de-Blancs.png)
Ovaj Chardonnay pjenušac dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz bobica s najboljih položaja u vinogradu. Prevladavaju arome zelene jabuke i tropskog voća, a vino opet zadržava kompleksnost i snagu sorte Chardonnay. Okus ovog vina jako se dobro slaže s jelima od školjkaša i mekanim, kremastim sirevima.
Blanc
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Pjenušac
Rose
ekstra brut
10
![](https://vinajakovac.hr/wp-content/uploads/2022/01/260x770_Pjenusac-Rose.png)
Pjenušac rose dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz sorte Cabernet Sauvignon. Ovaj pjenušac lagane je ružičaste boje, a okusom prevladavaju arome bobičastog voća, jagode i maline. Vrlo je svježeg i primamljivog okusa tako da se konzumira i u dnevnoj i u večernjoj varijanti. S obzirom na lakoću ovog vina, okusom se stapa s mnogo različitih jela, pogotovo jelima od riže, tjestenine, salatama i ostalim.
Pjenušac Rose