Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Chardonnay Mystique
Bijelo vrhunsko suho vino
01
Chardonnay je bijelo vino obogaćeno mnogim aromama, a sorta Chardonnay jedna je od najpoznatijih, ali i najzahtjevnijih sorti za uzgoj u svijetu. U regiji Slavonije Chardonnay je izrazito cijenjena sorta jer mu klima i podneblje daju posebne parametre za odležavanje i kompleksnost. Chardonnay Mystique vino dobiveno je pomoći Sur Lie metode, a u hrastovim bačvama leži čak deset mjeseci. Chardonnay se poslužuje hladan, a okusom posebno dobro paše sirevima i jelima s mnogo maslaca.
Mystique
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
La Diva
crno vrhunsko suho vino
02
La Diva je vrhunska kupaža dviju sorti, Cabernet Sauvignona i Merlota. Proces dobivanja ovog vina započinje pomnom selekcijom u vinogradu gdje se čekaju optimalni uvjeti prezrelog i zdravog grožđa, a nastavlja se odležavanjem vina u hrastovim bačvama 12 mjeseci, potom još 9 mjeseci u boci. Ovim vinom dominiraju note višnje, pržene kave te prosušenih zrelih bobica. La Diva je kraljica asortimana vinarije Jakovac. Svojom voćnom i dubokom aromom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a prepoznatljivost je postigla među poznatim vinskim znalcima.
La Diva
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Graševina
vrhunska
Bijelo vrhunsko suho vino
03
Sorta kontinentalne Hrvatske, čije porijeklo ni danas nije potpuno definirano. Graševina je u ovoj regiji najzastupljenije bijelo vino kojem se posvećuje puno pažnje. U graševini se može pronaći raznolikost nota, od lakših, svježijih citrusnih sve do jačih, alkoholnijih, pomalo medenih nota. Graševina Jakovac priprema se kao svježa varijanta s notom odležalosti, a simbioza ova dva stila proizvodnje vino čini prepoznatljivim liderom asortimana. Ovaj hrvatski vinski klasik odlično se slaže s malim morskim ribama kao i s riječnom ribom, a odličan je prilog i tjesteninama u bijelim umacima i mesnim jelima.
Graševina
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Le Rosé
vrhunsko polusuho vino
04
Elegantna, voćna i osvježavajuća aroma maline i šumskog voća karakterizira rose vino braće Jakovac. Zbog svog svježeg i primamljivog okusa te blagog ostatka šećera u vinu iznimno je popularno među mlađom populacijom i ženama, a okusom je prilagodljivo mnogim vrstama jela. Često ga vežemo uz ljetna predjela, namaze i paštete, a popularnost ovo vino uživa na branchevima i stolovima sa slatkim delicijama.
Rosé
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Traminac mirisni
bijelo vrhunsko poluslatko vino
05
Traminac, vino vrlo intenzivne arome marelice i badema te jakog cvijetnog mirisa ruže. Ovo poluslatko vino ima potencijal starenja pa je dobar odabir za svakog vinoljupca i gurmana. Traminac zbog ostatka šećera ima u ustima osjećaj trajnosti i punoće pa mu pri sljubljivanju s jelima odgovara jači intenzitet okusa. Ovo vino okusima odgovara jelima od divljači, jelima orijentalne kuhinje, masnijoj ribi i sirevima u kojima se osjeti plemenita plijesanj.
Traminac
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Sauvignon Blanc
Bijelo vrhunsko suho vino
06
Sauvignon Blanc je sorta bijelog grožđa porijeklom iz Francuske, a dobiveno vino karakterizira izrazita suhoća te herbalne, kisele, voćne arome koje neodoljivo podsjećaju na okus jabuke i raslinja. Sauvignon Jakovac odlikuje stil primarnih aroma bazge i bijelog cvijeća te ga u ustima prati zavodljiva kiselina i lakoća ispijanja. Zbog izrazite pitkosti ovog se vina uvijek traži butelja više. Ovo vino, ovisno o odležanom vremenu, može se kombinirati s plodovima mora, različitim prženim jelima kao i s jelima s roštilja. Osim uz teža jela, Sauvignon Blanc odlično se slaže i s različitim jelima od povrća.
Sauvignon
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Bijeli
Cuvee
bijelo suho vino
07
Bijeli Cuvee mješavina je dviju sorti, Graševine i Sauvignona. Ovo suho bijelo vino obogaćeno je savršeno usklađenim notama ovih dviju vrsta. Sauvignon doprinosi voćnom aromom jabuke i herbalnim notama, a graševina daje svoju prepoznatljivu, laganu citrusnu notu i punoću. Ovo vino namijenjeno je za širu primjenu kao što su eventi, vjenčanja i veća okupljanja. Vrlo je pitko i lagano pa poziva na dulju konzumaciju. Ovo lagano vino odlično se slaže s lakšim jelima kao i sirevima.
Bijeli Cuvee
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Crni
Cuvee
crno suho vino
08
Crni Cuvee predstavlja kupažu dvaju crnih vina, Cabernet Sauvignona i Merlota. Ovo je jedna od najpoznatijih svjetskih crnih kupaža, vrlo je prepoznatljiva i dobro prihvaćena. Zbog spoja dviju sorti, ovo vino ispunjeno je svježim i kiselkastim, kao i težim, slađim i čokoladnijim aromama. Šestomjesečno odležavanje u drvima daje ovoj crnoj kupaži laganije note i mogućnost duljeg ispijanja u odnosu na dugo odležale crnjake. Jakovac crni cuvee često je poslužen na većim okupljanjima, rado ga konzumira i mlađa i starija populacija. Ovo vino vrlo se dobro slaže s jelima od govedine, posebice s goveđim odrescima.
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Blanc de
Blancs
ekstra brut
09
Ovaj Chardonnay pjenušac dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz bobica s najboljih položaja u vinogradu. Prevladavaju arome zelene jabuke i tropskog voća, a vino opet zadržava kompleksnost i snagu sorte Chardonnay. Okus ovog vina jako se dobro slaže s jelima od školjkaša i mekanim, kremastim sirevima.
Blanc
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Pjenušac
Rose
ekstra brut
10
Pjenušac rose dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz sorte Cabernet Sauvignon. Ovaj pjenušac lagane je ružičaste boje, a okusom prevladavaju arome bobičastog voća, jagode i maline. Vrlo je svježeg i primamljivog okusa tako da se konzumira i u dnevnoj i u večernjoj varijanti. S obzirom na lakoću ovog vina, okusom se stapa s mnogo različitih jela, pogotovo jelima od riže, tjestenine, salatama i ostalim.
Pjenušac Rose