Jakovac

Jeste li dovoljno stari za konzumaciju sadržaja ove stranice?

Nažalost da bi mogli uživati u našim proizvodima, morate biti stariji od 18 godina

Početna stranica Početna stranica
  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Chardonnay Mystique

Bijelo vrhunsko suho vino

01

Chardonnay je bijelo vino obogaćeno mnogim aromama, a sorta Chardonnay jedna je od najpoznatijih, ali i najzahtjevnijih sorti za uzgoj u svijetu. U regiji Slavonije Chardonnay je izrazito cijenjena sorta jer mu klima i podneblje daju posebne parametre za odležavanje i kompleksnost. Chardonnay Mystique vino dobiveno je pomoći Sur Lie metode, a u hrastovim bačvama leži čak deset mjeseci. Chardonnay se poslužuje hladan, a okusom posebno dobro paše sirevima i jelima s mnogo maslaca.

 

Mystique

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

La Diva

crno vrhunsko suho vino

02

La Diva je vrhunska kupaža dviju sorti, Cabernet Sauvignona i Merlota. Proces dobivanja ovog vina započinje pomnom selekcijom u vinogradu gdje se čekaju optimalni uvjeti prezrelog i zdravog grožđa, a nastavlja se odležavanjem vina u hrastovim bačvama 12 mjeseci, potom još 9 mjeseci u boci. Ovim vinom dominiraju note višnje, pržene kave te prosušenih zrelih bobica. La Diva je kraljica asortimana vinarije Jakovac. Svojom voćnom i dubokom aromom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a prepoznatljivost je postigla među poznatim vinskim znalcima.

La Diva

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Graševina
vrhunska

Bijelo vrhunsko suho vino

03

Sorta kontinentalne Hrvatske, čije porijeklo ni danas nije potpuno definirano. Graševina je u ovoj regiji najzastupljenije bijelo vino kojem se posvećuje puno pažnje. U graševini se može pronaći raznolikost nota, od lakših, svježijih citrusnih sve do jačih, alkoholnijih, pomalo medenih nota. Graševina Jakovac priprema se kao svježa varijanta s notom odležalosti, a simbioza ova dva stila proizvodnje vino čini prepoznatljivim liderom asortimana. Ovaj hrvatski vinski klasik odlično se slaže s malim morskim ribama kao i s riječnom ribom, a odličan je prilog i tjesteninama u bijelim umacima i mesnim jelima.

Graševina

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Le Rosé

vrhunsko polusuho vino

04

Elegantna, voćna i osvježavajuća aroma maline i šumskog voća karakterizira rose vino braće Jakovac. Zbog svog svježeg i primamljivog okusa te blagog ostatka šećera u vinu iznimno je popularno među mlađom populacijom i ženama, a okusom je prilagodljivo mnogim vrstama jela. Često ga vežemo uz ljetna predjela, namaze i paštete, a popularnost ovo vino uživa na branchevima i stolovima sa slatkim delicijama.

Rosé

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Traminac mirisni

bijelo vrhunsko poluslatko vino

05

Traminac, vino vrlo intenzivne arome marelice i badema te jakog cvijetnog mirisa ruže. Ovo poluslatko vino ima potencijal starenja pa je dobar odabir za svakog vinoljupca i gurmana. Traminac zbog ostatka šećera ima u ustima osjećaj trajnosti i punoće pa mu pri sljubljivanju s jelima odgovara jači intenzitet okusa. Ovo vino okusima odgovara jelima od divljači, jelima orijentalne kuhinje, masnijoj ribi i sirevima u kojima se osjeti plemenita plijesanj.

Traminac

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Sauvignon Blanc

Bijelo vrhunsko suho vino

06

Sauvignon Blanc je sorta bijelog grožđa porijeklom iz Francuske, a dobiveno vino karakterizira izrazita suhoća te herbalne, kisele, voćne arome koje neodoljivo podsjećaju na okus jabuke i raslinja. Sauvignon Jakovac odlikuje stil primarnih aroma bazge i bijelog cvijeća te ga u ustima prati zavodljiva kiselina i lakoća ispijanja. Zbog izrazite pitkosti ovog se vina uvijek traži butelja više. Ovo vino, ovisno o odležanom vremenu, može se kombinirati s plodovima mora, različitim prženim jelima kao i s jelima s roštilja. Osim uz teža jela, Sauvignon Blanc odlično se slaže i s različitim jelima od povrća.

Sauvignon

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Bijeli
Cuvee

bijelo suho vino

07

Bijeli Cuvee mješavina je dviju sorti, Graševine i Sauvignona. Ovo suho bijelo vino obogaćeno je savršeno usklađenim notama ovih dviju vrsta. Sauvignon doprinosi voćnom aromom jabuke i herbalnim notama, a graševina daje svoju prepoznatljivu, laganu citrusnu notu i punoću. Ovo vino namijenjeno je za širu primjenu kao što su eventi, vjenčanja i veća okupljanja. Vrlo je pitko i lagano pa poziva na dulju konzumaciju. Ovo lagano vino odlično se slaže s lakšim jelima kao i sirevima.

Bijeli Cuvee

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Crni
Cuvee

crno suho vino

08

Crni Cuvee predstavlja kupažu dvaju crnih vina, Cabernet Sauvignona i Merlota. Ovo je jedna od najpoznatijih svjetskih crnih kupaža, vrlo je prepoznatljiva i dobro prihvaćena. Zbog spoja dviju sorti, ovo vino ispunjeno je svježim i kiselkastim, kao i težim, slađim i čokoladnijim aromama. Šestomjesečno odležavanje u drvima daje ovoj crnoj kupaži laganije note i mogućnost duljeg ispijanja u odnosu na dugo odležale crnjake. Jakovac crni cuvee često je poslužen na većim okupljanjima, rado ga konzumira i mlađa i starija populacija. Ovo vino vrlo se dobro slaže s jelima od govedine, posebice s goveđim odrescima.

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Blanc de
Blancs

ekstra brut

09

Ovaj Chardonnay pjenušac dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz bobica s najboljih položaja u vinogradu. Prevladavaju arome zelene jabuke i tropskog voća, a vino opet zadržava kompleksnost i snagu sorte Chardonnay. Okus ovog vina jako se dobro slaže s jelima od školjkaša i mekanim, kremastim sirevima.

Blanc

  • Premium odležana

  • Premium

  • Svježa

  • Pjenušci

Pjenušac
Rose

ekstra brut

10

Pjenušac rose dobiven je tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci iz sorte Cabernet Sauvignon. Ovaj pjenušac lagane je ružičaste boje, a okusom prevladavaju arome bobičastog voća, jagode i maline. Vrlo je svježeg i primamljivog okusa tako da se konzumira i u dnevnoj i u večernjoj varijanti. S obzirom na lakoću ovog vina, okusom se stapa s mnogo različitih jela, pogotovo jelima od riže, tjestenine, salatama i ostalim.

Pjenušac Rose