Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
La Diva
crno vrhunsko suho vino
01
La Diva je vrhunska kupaža dviju sorti, Cabernet Sauvignona i Merlota. Proces dobivanja ovog vina započinje pomnom selekcijom u vinogradu gdje se čekaju optimalni uvjeti prezrelog i zdravog grožđa, a nastavlja se odležavanjem vina u hrastovim bačvama 12 mjeseci, potom još 9 mjeseci u boci. Ovim vinom dominiraju note višnje, pržene kave te prosušenih zrelih bobica. La Diva je kraljica asortimana vinarije Jakovac. Svojom voćnom i dubokom aromom nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a prepoznatljivost je postigla među poznatim vinskim znalcima.
La Diva
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Chardonnay Mystique
Bijelo vrhunsko suho vino
02
Chardonnay je bijelo vino obogaćeno mnogim aromama, a sorta Chardonnay jedna je od najpoznatijih, ali i najzahtjevnijih sorti za uzgoj u svijetu. U regiji Slavonije Chardonnay je izrazito cijenjena sorta jer mu klima i podneblje daju posebne parametre za odležavanje i kompleksnost. Chardonnay Mystique vino dobiveno je pomoći Sur Lie metode, a u hrastovim bačvama leži čak deset mjeseci. Chardonnay se poslužuje hladan, a okusom posebno dobro paše sirevima i jelima s mnogo maslaca.
Mystique
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Traminac mirisni
bijelo vrhunsko poluslatko vino
03
Traminac, vino vrlo intenzivne arome marelice i badema te jakog cvijetnog mirisa ruže. Ovo poluslatko vino ima potencijal starenja pa je dobar odabir za svakog vinoljupca i gurmana. Traminac zbog ostatka šećera ima u ustima osjećaj trajnosti i punoće pa mu pri sljubljivanju s jelima odgovara jači intenzitet okusa. Ovo vino okusima odgovara jelima od divljači, jelima orijentalne kuhinje, masnijoj ribi i sirevima u kojima se osjeti plemenita plijesanj.
Traminac
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Le Rosé
vrhunsko polusuho vino
04
Elegantna, voćna i osvježavajuća aroma maline i šumskog voća karakterizira rose vino braće Jakovac. Zbog svog svježeg i primamljivog okusa te blagog ostatka šećera u vinu iznimno je popularno među mlađom populacijom i ženama, a okusom je prilagodljivo mnogim vrstama jela. Često ga vežemo uz ljetna predjela, namaze i paštete, a popularnost ovo vino uživa na branchevima i stolovima sa slatkim delicijama.
Rosé
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Graševina
vrhunska
Bijelo vrhunsko suho vino
05
Sorta kontinentalne Hrvatske, čije porijeklo ni danas nije potpuno definirano. Graševina je u ovoj regiji najzastupljenije bijelo vino kojem se posvećuje puno pažnje. U graševini se može pronaći raznolikost nota, od lakših, svježijih citrusnih sve do jačih, alkoholnijih, pomalo medenih nota. Graševina Jakovac priprema se kao svježa varijanta s notom odležalosti, a simbioza ova dva stila proizvodnje vino čini prepoznatljivim liderom asortimana. Ovaj hrvatski vinski klasik odlično se slaže s malim morskim ribama kao i s riječnom ribom, a odličan je prilog i tjesteninama u bijelim umacima i mesnim jelima.
Graševina
Premium odležana
Premium
Svježa
Pjenušci
Sauvignon Blanc
Bijelo vrhunsko suho vino
06
Sauvignon Blanc je sorta bijelog grožđa porijeklom iz Francuske, a dobiveno vino karakterizira izrazita suhoća te herbalne, kisele, voćne arome koje neodoljivo podsjećaju na okus jabuke i raslinja. Sauvignon Jakovac odlikuje stil primarnih aroma bazge i bijelog cvijeća te ga u ustima prati zavodljiva kiselina i lakoća ispijanja. Zbog izrazite pitkosti ovog se vina uvijek traži butelja više. Ovo vino, ovisno o odležanom vremenu, može se kombinirati s plodovima mora, različitim prženim jelima kao i s jelima s roštilja. Osim uz teža jela, Sauvignon Blanc odlično se slaže i s različitim jelima od povrća.
Sauvignon