Osnivač vinarije - Draženko Jakovac

Iako ovaj vinograd vuče korijene još iz 1937-ih, tek negdje 1993. godine nakon rata, poklonik vinarstva Draženko Jakovac, odlučio je povijesnu djedovinu i tradiciju ženine obitelji uzeti u svoje ruke te je obnovio, povećao vinograde i time ih podigao na viši nivo po pitanju proizvodnje i tehnologije. To je tada bio vrlo zahtjevan pothvat u Slavoniji čime je napravljen iskorak i temelji današnjih vina. Uz napredne tehnologije i aktivni angažman, njegova vina su već su u to doba osvajala nagrade i bila klasificirana kao vrhunska vina.

Današnji tata mata - Ognjen Jakovac

Mladi gospodin koji se primio u koštac sa svim nedaćama poslova vinara upravo je ovaj mladić vinarske industrije. Poslovi enologa, tehnologa, prerađivača, voditelja berbe i prodaje nisu mu strani. Svaki slobodni trenutak provodi u Slavoniji, trudeći se za vinariju i osmišljavajući paket proizvoda za krajnje tržište. Iako je ovo vrlo naporan posao za jednog mladog čovjeka na početku svoje karijere, nadamo se da će se u ovom slučaju prepoznati poznata uzrečica: "Rad i trud se isplati"!

Današnji hedonist - Ozren Jakovac

Najveći hedonist današnjeg doba Ozren Jakovac preuzima ulogu "marketinga" vina Jakovac. Zašto marketinga? Jer je on jedna velika reklama vina Jakovac! Izuzevši se od mukotrpnih poslova u vinariji - prerade, tehnologije i berbe on je preuzeo ulogu kušanja i lifestyle-a vinara pa tako niti jedan poznatiji party ili vinarski event ne može proći bez Ozrena s čašom Jakovca u ruci. U današnjem svijetu mogli bismo ga nazvati "direktorom" vinarije Jakovac.